Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

 

In september en oktober 2021 heeft de derde peiling van het OndernemersPanel Enschede plaatsgevonden. In deze peiling van het OndernemersPanel Enschede zijn twee thema’s aan bod gekomen, namelijk personeels- en huisvestingsbehoefte.

Uit de peiling blijkt onder meer dat veel ondernemers en werknemers momenteel (meer) thuiswerken en dat Daarin is onder meer te lezen dat veel ondernemers momenteel personeel zoeken en ook moeite hebben met het vinden van geschikt personeel. Dit geldt vooral voor ondernemers met minimaal 10 werkzame personen. Meest genoemde oplossingen om toch personeel te vinden zijn zelf opleiden, concessies doen aan gevraagde ervaring/vaardigheden en meer stageplekken aanbieden.

In de enquête is Enschedese ondernemers ook gevraagd aan te geven welke omgevingsfactoren belangrijk zijn en hoe deze worden gewaardeerd op de huidige vestigingslocatie. Bereikbaarheid en ontsluiting krijgt hoogste scores, zowel qua belang als qua waardering. Een relatief groot verschil is er bij aandacht voor duurzaamheid; het gegeven belang is groter dan de huidige waardering. Ondernemers op winkellocaties geven gemiddeld hogere cijfers, o.a. bij aanwezigheid branchegenoten, toeleveranciers en afnemers.

Tot slot heeft bij een deel van de ondernemers de coronacrisis invloed op de huisvestigingsbehoefte. Zo wil 12 procent meer ruimte (bijvoorbeeld vanwege een ruimere inrichting en 8 procent juist minder ruimte (bijvoorbeeld als gevolg van meer thuiswerken).

Lees hier de belangrijkste uitkomsten

De gemeente Enschede hecht veel waarde aan de deelname en inbreng van Enschedese ondernemers via het panel. De resultaten van deze peiling zijn inmiddels ook doorgezet naar de gemeentelijke opdrachtgevers.

 

Inloggen

kennispunt-gemeente