Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Net als in 2012 ervaart meer dan de helft van de Enschedeërs (55%) geen parkeeroverlast in de woonomgeving. Dit blijkt uit de parkeerpeiling die eind februari tot begin maart 2020 in opdracht van de gemeente Enschede is uitgevoerd. Als wel overlast wordt ervaren, is dit het vaakst (36%) door personenauto’s en bestelbusjes (19%).

Enschedeërs die met de auto naar de binnenstad gaan, waarderen het parkeren in de binnenstad met een 6,1. In 2012 gaf men gemiddeld een 6,5 als waarderingscijfer. Veel genoemde verbeterpunten ten aanzien van het parkeren in het centrum gaan over het betaald parkeren. Gevraagd naar de hoogte van de parkeertarieven, wordt het tarief voor parkeren in een parkeergarage gemiddeld ingeschat op € 3,00 (wat ook het werkelijke tarief is). Het tarief voor parkeren op straat wordt gemiddeld geschat op € 2,80 terwijl het werkelijke tarief € 3,10 is.

Enschedeërs die wel eens in een betaalde parkeergarage parkeren, geven gemiddeld de hoogste waardering voor de Van Heekgarage (8.0), MST-garage (7,8) en de Q-park Zuidmolengarage (7,5).

Lees hier de belangrijkste uitkomsten.

Lid worden van het EnschedePanel?

Bent u inwoner van Enschede en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl

 

Inloggen

kennispunt-gemeente