Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Uit de Fietspeiling van de gemeente Enschede van eind 2019 blijkt dat het gebruik van de (elektrische) fiets of speedpedelec in Enschede aan het toenemen is. Zo wordt de elektrische fiets/speedpedelec onder meer voor woon-werkverkeer, winkelen en school/studie in vergelijking met 2017 vaker gebruikt. De auto wordt in 2019 juist minder ingezet voor winkelen, woon-werk en sociale motieven.

Als Enschedeƫrs gaan fietsen, dan gebruiken ze hier vaker dan in 2017 digitale middelden bij. Dit blijkt onder meer uit het gebruik van de SmartApp: deze wordt door 12 procent van de Enschedeƫrs gebruikt, in 2017 was dat nog maar 4 procent.

Dit is een greep uit de resultaten van de Fietspeiling die in opdracht van de gemeente Enschede is gehouden onder leden van het EnschedePanel en die ook is uitgezet op sociale media. Het rapport wordt onder meer gebruikt voor het opstellen van een nieuwe gemeentelijke fietsvisie.

Lees hier in de factsheet de belangrijkste uitkomsten.

 

Lid worden van het EnschedePanel?

Bent u inwoner van Enschede en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl

Inloggen

kennispunt-gemeente