Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

De gemeente Enschede wil graag een stad zijn waar iedereen mee kan doen. Ze wil nog meer aansluiten bij de zorgbehoefte van inwonersSamen met inwoners, aanbieders en belangengroepen is de gemeente afgelopen tijd bezig geweest met het opstellen van thema’s die belangrijk zijn voor de zorg in Enschede.

De gemeente is benieuwd naar welke thema’s inwoners belangrijk en minder belangrijk vinden. In februari 2019 is dit aan het EnschedePanel gevraagd.

De top 6 belangrijkste speerpunten voor inwoners zijn:

 1. Op tijd erbij
 2. Samenwerking zorgaanbieders en gemeente
 3. Integrale ondersteuning en samenwerking door professionals
 4. Het cliëntresultaat voorop
 5. Langer zelfstandig wonen
 6. Focus op jeugd en gezin

Thema's die nog gemist werden door de inwoners zijn:

 1. Preventie
 2. Versterking van regie
 3. Betere voorzieningen
 4. Meer oog voor mantelzorg
 5. Gebrek aan budget

Dit zijn een aantal resultaten van de peiling. De volledige resultaten en de inhoud van de thema's kunt u vinden in het rapport

 

Hoe verder?

De gemeente wil in het sociaal domein nog beter aansluiten op de zorgbehoefte van mensen. Daarom worden de komende maanden vernieuwde uitgangspunten voor de Wmo en Jeugdhulp opgesteld die richting geven aan het beleid voor de komende jaren. De resultaten van deze peiling worden in dit traject gebruikt om samen met inwoners en zorgprofessionals aangescherpte speerpunten te kunnen formuleren die de basis van het nieuwe beleid gaan vormen. 

 

Nog geen lid van het EnschedePanel?

Bent u inwoner van Enschede en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl

Inloggen

kennispunt-gemeente