Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Een groot deel van Enschedeërs (59%) zegt trots te zijn op Enschede als winkelstad. De combinatie van enerzijds variatie en diversiteit in winkels en anderzijds de sfeervolle horeca, zijn de belangrijkste redenen waarom veel Enschedeërs graag in hun stad winkelen.

Het winkelaanbod voor de dagelijkse boodschappen scoort goed met gemiddeld een 8,0 als rapportcijfer. Ook daghoreca krijgt een 8,0 als gemiddelde waardering. Winkels voor modeartikelen, artikelen in en om het huis, cultuurvoorzieningen, entertainment en overige voorzieningen scoren allen een ruime 7.

Voor het doen van de dagelijkse boodschappen worden winkelcentrum Zuid en Miro Center door bezoekers het best beoordeeld. Enschede bezoekers geven de binnenstad gemiddeld een 7,8 en het Woonplein (Schuttersveld) is beoordeeld met een 7,0. De winkelcentra zijn ook gewaardeerd op afzonderlijke aspecten. Van alle (gemiddelde) beoordelingen krijgen de parkeermogelijkheden bij Budgetcenter en de bereikbaarheid bij winkelcentrum Stokhorst/’t Ribbelt de hoogste waardering.

In de toekomst verwachten de Enschedeërs nog meer online te zullen gaan kopen. 65% denkt beperkt of sterk meer niet-dagelijkste boodschappen online te kopen en 45% verwacht meer dagelijkse boodschappen online te kopen. Ook duurzaamheid zal de komende jaren het koopgedrag van Enschedeërs beïnvloeden: ongeveer een kwart verwacht in sterke mate de minder producten te kopen en bijna een derde zal bij de winkelkeuze ook de omgang met het milieu laten meewegen.

Dit is een greep uit de resultaten van de Retail peiling die in opdracht van de gemeente Enschede is gehouden onder leden van het EnschedePanel en die ook is uitgezet op sociale media. Het rapport wordt onder meer gebruikt voor nieuw ruimtelijk beleid op het gebied van winkels en horeca in Enschede. De volledige resultaten kunt u vinden in het rapport

De volledige resultaten kunt u vinden in het rapport.

 

Nog geen lid van het EnschedePanel?

Bent u inwoner van Enschede en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl

Inloggen

kennispunt-gemeente