Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Dat blijkt uit het tweede deel van de Stadspeiling van de gemeente Enschede. Eind 2021 is de vragenlijst onder het EnschedePanel en via sociale media verspreid. Deze peiling is een vervolg op de stadspeiling in het voorjaar van 2021. De Stadspeiling vindt jaarlijks plaats en behandelt een breed scala aan onderwerpen, die allemaal te maken hebben met het gemeentelijke beleid.

Inwoners volgen het nieuws van de gemeentelijk vooral via de Twentse Courant Tubantia en Huis-aan-Huis Enschede. Het onderzoek laat ook zien dat inwoners hun woonomgeving met een 6.7 waarderen en dat het merendeel van de inwoners (65%) van mening is dat ze verantwoordelijk zijn voor de leefbaarheid in de eigen buurt.

Ook laat de stadspeiling zien dat inwoners in hun de vrije tijd vaak een bezoek aan het buitengebied brengen. De helft van de inwoners zegt bijvoorbeeld het buitengebied 1 keer per week of vaker te bezoeken. Daarbij wordt het buitengebied met een 7.8 hoog gewaardeerd door de Enschedeƫrs.

Bent u benieuwd naar de andere uitkomsten van deze peiling? Bekijk dan deze factsheet

Benieuwd naar de resultaten van de peiling in juni? Kijk dan hier.

Wat wordt er met uw antwoorden gedaan?

Door de jaarlijkse herhaling is er inzicht in hoe de ervaringen van inwoners zich ontwikkelen. Op die manier geven de resultaten een beeld van wat de gemeente met haar beleid bereikt, en waar mogelijk bijsturing nodig is.

Nog geen lid van het EnschedePanel?

Bent u inwoner van Enschede en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl

Inloggen

kennispunt-gemeente