Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Inwoners van Enschede waarderen de buurt waarin ze wonen gemiddeld met een 7,7 en 64 procent van de inwoners geeft het rapportcijfer 8 of hoger.

Een ruime meerderheid van de inwoners (80%) geeft aan zich thuis en veilig te voelen in de buurt. Twee derde van de inwoners vindt dat de leefbaarheid van de buurt vooruit of gelijk is gebleven en een derde geeft aan dat de buurt achteruit is gegaan.

Inwoners van Enschede waarderen de verschillende gemeentelijke taken met een 6 of hoger. De digitale dienstverlening krijgt van inwoners gemiddeld een 7. De zorg voor de woonomgeving krijgt het rapportcijfer 6,5.

Heel veel vertrouwen in de manier waarop de gemeente wordt bestuurd heeft 30 procent van de inwoners, 48 procent geeft een neutraal antwoord en 22 procent heeft weinig tot geen vertrouwen. Verder blijkt dat inwoners kritisch zijn over de mate waarin de gemeente toezicht houdt op regels en over de flexibele houding van de gemeente.

Een ander onderdeel van de peiling ging over zorg en welzijn. Gemiddeld zijn inwoners tevreden met hun leven (7,7) en met hun gezondheid (7,5). Twee derde van de inwoners sport of beweegt één keer per week of vaker.

Deze en andere resultaten van de peiling ‘waar staat je gemeente’, die in de maand juni 2021 is afgenomen, vindt u in het factsheet.

Nog geen lid van het EnschedePanel?

Bent u inwoner van Enschede en 18 jaar of ouder?

Blijf dan betrokken en praat mee via het EnschedePanel. Als lid van het EnschedePanel ontvangt u een aantal keer per jaar een e-mail met het verzoek om een vragenlijst in te vullen. Meld u nu aan via www.enschedepanel.nl

Inloggen

kennispunt-gemeente